divendres, 18 de setembre de 2015

MATERIAL PREVI: conte d'en màrius


 Benvolgudes companyes,

Aquí teniu la continuació del conte de l"Àvia Pina", titular "Màrius d'Empúries", que remcomenem encaridament que llegiu amb els vostres alumnes de 4art, 5è i 6è. És independent del de l'"Àvia Pina", o sigui que es pot llegir i entendre prefectament sense haver llegit abans aquest conte.

¿Us veieu visitant Empúries? Algú dirà: pedres i més pedres, i, a sobre, mal posades!
Per tal d'evitar aquesta percepció que tenen alguns, us proposem que abans de venir llegiu i treballeu a classe el conte d'en Màrius d'Empúries.

Durant el recorregut per les ruïnes anireu descobrint i reconeixent els llocs on vivien, estudiaven i jugaven en Màrius i els seus amics i amigues. Així serà més fàcil imaginar-nos com era aquesta ciutat fa.... quants segles?
Perquè els i les mestres, pugueu tenir un detall de la visita que farem a les ruïnes, disposeu d'una guia de continguts. Només cal clicar i s'obrirà l'enllaç. 

Si hi ha alumnes de nova incorporació o que tinguin dificultats amb la lectura, disposem d'una versió del conte amb molt poc text i amb molta imatge. Aquesta visualització també serveix com a repàs.

I... una altra cosa ...
TV3 va oferir un programa especial d'"Històries de Catalunya" dedicat a Empúries, amb un títol molt eloqüent: "Empúries, l'ànima de Catalunya".
Us hi fem un enllaç, per si us el vau perdre. Cliqueu sobre la imatge.


Esperem que us agradi molt i us sigui ben útil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada